UUDET KOTISIVUT JULKAISTU ja NYT MYÖS APPI!

Hieronta ja fysioterapia Vöyrin keskustassa

Hierontaa, fysioterapiaa ja LPG-hoitoa tarjoava klinikkamme sijaitsee osoitteessa Rejpeltvägen 2 Vöyri, ja teemme tarvittaessa myös kotikäyntejä. Voit varata ajan helposti varausohjelmamme kautta, missä voit myös valita haluamasi hoitotyypin. Hoidon kesto riippuu hoidettavan alueen koosta, esim. 30-45 minuuttia riittää pelkkään niska-hartiahierontaan, kun taas kokovartalohierontaan tarvitaan 90 minuuttia.

Fysioterapian klinikka Vöyrillä

Fysioterapian tavoitteena on edistää ja palauttaa fyysistä terveyttä ja toimintakykyä loukkaantumisen, sairauden tai muiden terveysongelmien vuoksi. Fysioterapeuttimme Elin ja Jennifer käyttävät erilaisia tekniikoita ja menetelmiä parantaakseen potilaiden liikkuvuutta, vähentääkseen kipua, lisätäkseen voimaa ja parantaakseen heidän yleistä elämänlaatuaan. Alla on lueteltu joitakin fysioterapian tärkeimpiä tarkoituksia ja hyötyjä:

 • Kivunhoito: Fysioterapia voi auttaa lievittämään akuuttia ja kroonista kipua. Erilaisten harjoitusten ja tekniikoiden avulla fysioterapeutit voivat työskennellä potilaiden kanssa kivun vähentämiseksi ja kivunsietokyvyn parantamiseksi.
 • Liikkuvuuden palauttaminen: Vamman tai leikkauksen jälkeen nivelten ja lihasten liikkuvuus voi olla heikentynyt. Fysioterapia voi auttaa palauttamaan ja parantamaan näiden alueiden liikkuvuutta erilaisten harjoitusten ja venytysten avulla.
 • Voima- ja tasapainoharjoittelu: Fysioterapiaan sisältyy usein voima- ja tasapainoharjoittelua lihasvoiman ja koordinaation parantamiseksi. Tämä voi olla erityisen tärkeää iäkkäille aikuisille ja henkilöille, joilla on tiettyjä sairauksia.
 • Vammojen ja leikkausten jälkeinen kuntoutus: Fysioterapialla on keskeinen rooli vammojen, leikkausten tai lääketieteellisten toimenpiteiden jälkeisessä kuntoutuksessa. Se auttaa potilaita palauttamaan toimintakyvyn vaurioituneelle alueelle ja vähentämään tulevien komplikaatioiden riskiä.
 • Ennaltaehkäisevä hoito: Fysioterapeutit voivat myös antaa neuvoja ennaltaehkäisevistä harjoituksista ja elämäntapamuutoksista loukkaantumisriskin minimoimiseksi ja yleisen terveyden parantamiseksi.
 • Parempi elämänlaatu: Fysioterapia voi parantaa potilaiden elämänlaatua palauttamalla liikkuvuutta ja vähentämällä kipua. Se voi myös auttaa heitä palaamaan päivittäiseen toimintaan ja työhön.
 • Yksilöllinen hoito: Fysioterapeutit tekevät jokaiselle potilaalle yksilöllisen arvioinnin ja laativat hoitosuunnitelmat, jotka on räätälöity potilaan erityistarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Rentouttava hieronta

Rentouttavan hieronnan tavoitteena on edistää rentoutumista, vähentää stressiä ja palauttaa fyysinen ja henkinen tasapaino. Tässä on joitakin rentouttavan hieronnan etuja:

 • Stressin vähentäminen: Yksi rentouttavan hieronnan tärkeimmistä eduista on sen kyky vähentää stressitasoja.
 • Lihasjännityksen vähentäminen: Rentouttava hieronta voi lievittää lihasjännitystä ja jäykkyyttä.
 • Parempi verenkierto
 • Ahdistuksen väheneminen: Vapauttamalla tiettyjä välittäjäaineita, kuten serotoniinia ja dopamiinia, hieronta voi tuottaa positiivisia tunteita ja hyvinvointia.
 • Parempi unen laatu: Syvä rentoutuminen voi auttaa lievittämään uniongelmia ja parantamaan unen laatua.
 • Hyvinvoinnin edistäminen

On tärkeää huomata, että rentouttava hieronta ei ole vain fyysinen vaan myös kokonaisvaltainen kokemus, joka vaikuttaa sekä kehoon että mieleen. Hyödyt voivat vaihdella henkilöittäin, mutta yleisesti ottaen rentouttava hieronta voi olla tehokas keino edistää hyvinvointia ja toipumista.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on erityisesti mukautettu vastaamaan urheilua ja liikuntaa harrastavien ihmisten erityistarpeita. Seuraavassa on lueteltu joitakin urheiluhieronnan etuja:

 • Parempi suorituskyky: Urheiluhieronta voi auttaa urheilijoita valmistautumaan harjoitteluun tai kilpailuun lisäämällä lihasten verenkiertoa, lisäämällä liikkuvuutta ja vähentämällä lihasjännitystä. Se voi parantaa suorituskykyä optimoimalla lihasten ja nivelten terveyden.
 • Lisääntynyt liikkuvuus: Erilaisia hierontatekniikoita käyttämällä urheiluhieronta voi lisätä nivelten ja lihasten liikkuvuutta.
 • Lihasjännityksen vähentäminen: Urheiluhieronnalla voidaan lievittää lihasjännitystä ja arkuutta, jotka voivat johtua kovasta harjoittelusta tai kilpailusta. Se voi edistää lihasten rentoutumista ja nopeampaa palautumista.
 • Ennaltaehkäisevä hoito: Urheiluhieronta voi olla tärkeä osa vammojen ennaltaehkäisyä. Tunnistamalla ja hoitamalla lihasjännityksen tai epätasapainon varhaisia merkkejä hieronta voi auttaa ehkäisemään vammoja ja ylirasitusoireita.
 • Nopeampi palautuminen: Voimakkaan harjoittelun tai kilpailun jälkeen urheiluhieronta voi auttaa lihaksia palautumaan nopeammin lisäämällä verenkiertoa, vähentämällä tulehdusta ja poistamalla kuona-aineita lihaksista.
 • Kivunlievitys: Urheiluhieronta voi lievittää tehokkaasti loukkaantumiseen tai liikakäyttöön liittyvää kipua ja arkuutta. Se voi auttaa urheilijoita palaamaan harjoitteluun ja kilpailuun nopeammin.

On tärkeää huomata, että urheiluhieronnan suorittavat hierojat, jotka ovat erikoistuneet työskentelemään urheilijoiden kanssa ja ymmärtämään heidän erityistarpeitaan. Hoidot voivat vaihdella yksittäisen urheilijan tavoitteiden ja vaatimusten mukaan. Urheiluhieronta on tärkeä väline urheilusuorituksen optimoinnissa ja urheilijoiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.

Raskaushieronta

Raskaushieronnan tavoitteena on tarjota raskaana oleville naisille rentoutumista, kivunlievitystä ja parempaa hyvinvointia raskauden aikana. Seuraavassa on joitakin raskaushieronnan etuja:

 • Kivunlievitys: Raskaushieronta voi auttaa lievittämään yleisiä raskauden aikaisia vaivoja, kuten selkä- ja niskakipuja, lantiokipuja ja jalkakramppeja.
 • Turvotuksen väheneminen: Raskaana olevilla naisilla voi esiintyä turvotusta jaloissa, nilkoissa ja käsissä. Raskaushieronta voi auttaa lisäämään imunesteen poistumista ja vähentämään turvotusta.
 • Stressin vähentäminen: Se edistää rentoutumista ja auttaa tulevaa äitiä rentoutumaan sekä fyysisesti että henkisesti. Voi myös johtaa parempaan uneen.
 • Hyvinvointi paranee, mikä auttaa tulevaa äitiä tuntemaan olonsa tasapainoisemmaksi ja mukavammaksi omassa kehossaan.
 • Parempi verenkierto, joka on hyödyllistä sekä äidille että sikiölle. Parempi verenkierto voi lisätä hapen ja ravinteiden virtausta kudoksiin.

Täällä Elin Nordling on erikoistunut äiteihin. Raskaana oleville naisille tarjottavan hieronnan lisäksi Elin vastaa myös YourMama – koulutuskonseptista, joka on suunnattu naisille, jotka haluavat vahvistaa kehoaan ja rakentaa sitä sisältä ulospäin raskauden jälkeen. Jos raskautesi on hieman ongelmallinen, suosittelemme, että neuvottelet lääkärisi kanssa varmistaaksesi, että raskaushieronta on asianmukaista.

Klassinen hieronta

Klassista hierontaa käytetään rentoutumiseen, lihasjännityksen lievittämiseen, verenkierron parantamiseen ja yleisen hyvinvoinnin edistämiseen. Klassinen hieronta on yksi tunnetuimmista ja käytetyimmistä hierontatekniikoista, ja sitä voidaan mukauttaa erilaisten tarpeiden hoitoon. Seuraavassa on joitakin klassisen hieronnan etuja:

 • Kivunlievitys, olipa kyse sitten selän, niskan, hartioiden tai muiden kehon osien kivuista.
 • Stressin ja ahdistuksen vähentäminen: Hieronta voi vähentää stressihormoneja, kuten kortisolia, ja edistää kehon ”onnellisuushormonien”, kuten serotoniinin ja dopamiinin, vapautumista. Monet ihmiset myös kokevat nukkuvansa paremmin klassisen hieronnan jälkeen.
 • Nivelten ja lihasten liikkuvuus lisääntyy. Se on erityisen hyödyllistä henkilöille, joiden liikkuvuus on heikentynyt lihasjännityksen tai jäykkyyden vuoksi.
 • Parantaa verenkiertoa ja lisää hapen ja ravinteiden virtausta kehon kudoksiin. Se voi myös auttaa poistamaan kuona-aineita kehosta.
 • Päänsäryn vähentäminen: Klassinen hieronta voi lievittää tehokkaasti jännityspäänsärkyä ja migreeniä vähentämällä pään, niskan ja hartioiden lihasjännitystä.

Klassisesta hieronnasta voi olla hyötyä eri-ikäisille ja erilaisista terveysongelmista kärsiville ihmisille, jotka etsivät sitten kivunlievitystä, rentoutumista tai yleistä hyvinvointia.

Lämpökäsittely

Lämpöhoito on yleinen fysioterapian menetelmä, ja sillä on useita etuja ja käyttötarkoituksia, jotka auttavat potilaita hallitsemaan kipua ja parantamaan fyysistä toimintakykyään. Seuraavassa on lueteltu joitakin fysioterapian lämpöhoidon etuja:

 • Kivunlievitys: Lämpö voi lievittää kipua lisäämällä verenkiertoa kyseisellä alueella ja vähentämällä lihasjännitystä. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä potilaille, joilla on lihas- tai nivelkipuja tai kroonista kipua.
 • Lihasten rentoutuminen: Lämpö voi auttaa pehmentämään ja rentouttamaan kireitä lihaksia, mikä voi parantaa liikkuvuutta ja vähentää jäykkyyttä. Se on erityisen hyödyllinen henkilöille, joilla on lihasjännitystä tai lihaskramppeja.
 • Lisääntynyt joustavuus
 • Parempi verenkierto
 • Stressin lievittäminen: Lämpöhoito voi myös edistää rentoutumista ja vähentää potilaiden stressitasoa, mikä on tärkeää heidän yleisen hyvinvointinsa kannalta.

On tärkeää huomata, että lämpökäsittely ei sovellu kaikkiin tiloihin tai vammoihin. On parasta neuvotella fysioterapeuttiemme Elinin tai Jenniferin kanssa, jos lämpöhoito sopii tiettyyn tilanteeseen. Fysioterapeutit on koulutettu käyttämään lämpöhoitoa turvallisesti ja tehokkaasti kunkin potilaan yksilöllisiin tarpeisiin sopivalla tavalla.

Kuiva kuppaus + hieronta

Kuivakuppausta käytetään fysioterapiassa ja muissa terveydenhuollon yhteyksissä. Siinä käytetään (yleensä muovista tai silikonista valmistettuja) kuppeja, jotka luovat ihoon imuvaikutuksen. Kuivakytkennän etuja ovat:

 • Kivunlievitys: Kuivakuppausta käytetään usein lihasten ja nivelten kipujen lievittämiseen. Luomalla kuppien alle alipaineen se voi auttaa lisäämään verenkiertoa hoidettavalla alueella ja vähentää lihasten jännitystä, mikä voi vähentää kipua.
 • Tulehduksen väheneminen: Kuivakuppaaminen voi auttaa vähentämään tulehdusta lisäämällä imunesteen virtausta ja poistamalla myrkkyjä ja kuona-aineita sairausalueelta. Tästä voi olla hyötyä ihmisille, joilla on turvotusta ja lämpöä kudoksissa.
 • Lisääntynyt verenkierto: Kupit luovat tyhjiön, joka lisää verenkiertoa sekä hapen ja ravinteiden virtausta kudoksiin. Tämä voi parantaa paranemista ja toipumista.
 • Arpien ja selluliitin vähentäminen: Jotkut uskovat, että kuiva kuppaus voi parantaa arpikudoksen ja selluliitin ulkonäköä lisäämällä verenkiertoa ja stimuloimalla kollageenin tuotantoa. Tätä käyttöä ei kuitenkaan ole tieteellisesti todistettu.

Kuivakuppauksesta voi jäädä iholle jälkiä tai mustelmia, mikä on hoidon normaali sivuvaikutus, joka yleensä häviää muutamassa päivässä tai viikossa.

LPG-hoito

LPG-hoitoa käytetään sekä fysioterapiassa että kauneudenhoitoalalla, koska sillä on monia myönteisiä vaikutuksia. Näihin kuuluvat:

 • Lisääntynyt imunesteen virtaus: LPG-hieronta voi auttaa parantamaan imunesteen virtausta, joka on tärkeää kuona-aineiden ja ylimääräisen nesteen poistamiseksi kehosta. Se voi auttaa vähentämään turvotusta ja parantamaan salaojitusta.
 • Ihon kimmoisuuden parantaminen: LPG-hoito voi lisätä ihon kollageenin ja elastiinin tuotantoa, mikä voi parantaa ihon kimmoisuutta ja kiinteyttä.
 • Imunesteen poiston helpottaminen: LPG-hoitoa käytetään usein imunesteen poiston helpottamiseksi imuneste-ödeemasta tai muista imunesteongelmista kärsivillä henkilöillä.
 • Kivunlievitys: Hoito voi myös lievittää kipua ja vähentää lihasjännitystä hieromalla hoidettuja alueita.
 • Vammojen ennaltaehkäisy ja vammojen hoito, kuten lihasten venyttely. Säännöllisellä hoidolla kuntoutumisaika lyhenee merkittävästi!
 • Vähentää selluliittia: LPG-hoidon tiedetään vähentävän selluliitin näkyvyyttä hieromalla ja pehmentämällä ihon alla olevaa sidekudosta. Tämä voi antaa iholle sileämmän ja kiinteämmän pinnan.
 • Vähentää kehon rasvaa: Hoito voi auttaa hajottamaan ja vähentämään ei-toivottuja rasvakertymiä kehossa stimuloimalla rasvasoluja ja lisäämällä aineenvaihduntaa hoidetuilla alueilla.

LPG yhdistää klassisen hieronnan, lymfahieronnan, kuivakuppauksen ja faskiakäsittelyn – kaikki yhdessä hoidossa!

On tärkeää huomata, että LPG-hoito ei ole laihdutushoito eikä se johda merkittävään painonpudotukseen. Sen sijaan siinä keskitytään kehon muotoiluun ja ihon ulkonäön parantamiseen.

Tulokset voivat vaihdella yksilöllisistä tavoitteista riippuen, ja haluttujen tulosten saavuttaminen voi vaatia useita hoitokertoja.

Klinikkamme Vöyrillä

Klinikkamme sijaitsee osoitteessa Rejpeltvägen 2 Vöyrillä, jossa on pääasiassa hieronta- ja fysioterapiapalveluja, mutta myös muita palveluja. Suurin osa toiminnastamme ei kuitenkaan tapahdu täällä, vaan eri puolilla maata, missä asiakkaamme sijaitsevat.