NU HAR VI LANSERAT VÅR FÖRSTA APP!

Massage & Fysioterapi i Vörå centrum

Vår mottagning för massage, fysioterapi och LPG-behandlingar finns på Rejpeltvägen 2 i Vörå, och vi gör vid behov också hembesök. Du kan enkelt boka in dig via vårt bokningsprogram, och där också välja vilken typ av behandling du önskar. Längden på behandlingen beror på hur stort område du önskar få behandlat, t.ex. räcker 30-45min för enbart nacke/axlar medan 90min behövs för en helkroppsmassage.

Fysioterapimottagning i Vörå

Syftet med fysioterapi är att främja och återställa fysisk hälsa och funktion hos människor som drabbats av skador, sjukdomar eller andra hälsoproblem. Våra fysioterapeuter Elin och Jennifer använder en rad olika tekniker och metoder för att förbättra patienternas rörlighet, minska smärta, öka styrka och förbättra deras övergripande livskvalitet. Nedan följer några av de viktigaste syftena och fördelarna med fysioterapi:

 • Smärtlindring: Fysioterapi kan hjälpa till att lindra akut och kronisk smärta. Genom olika övningar och tekniker kan fysioterapeuter arbeta med patienter för att minska smärta och förbättra deras smärttolerans.
 • Återställa rörlighet: Efter en skada eller operation kan rörligheten i leder och muskler försämras. Fysioterapi kan hjälpa till att återställa och förbättra rörligheten i dessa områden genom olika övningar och stretchövningar.
 • Styrke- och balansträning: Fysioterapi innefattar ofta styrke- och balansträning för att förbättra muskelstyrka och koordination. Detta kan vara särskilt viktigt för äldre vuxna och personer med vissa medicinska tillstånd.
 • Rehabilitering efter skador och kirurgi: Fysioterapi spelar en central roll i rehabiliteringen efter skador, kirurgi eller medicinska ingrepp. Det hjälper patienterna att återfå funktionen i det drabbade området och minska risken för framtida komplikationer.
 • Förebyggande vård: Fysioterapeuter kan också erbjuda råd om förebyggande övningar och livsstilsförändringar för att minimera risken för skador och förbättra generell hälsa.
 • Förbättrad livskvalitet: Genom att återställa rörlighet och minska smärta kan fysioterapi bidra till en bättre livskvalitet för patienter. Det kan också hjälpa dem att återgå till sina dagliga aktiviteter och arbete.
 • Individuell vård: Fysioterapeuter utför en individuell bedömning av varje patient och utformar behandlingsplaner som är skräddarsydda för deras specifika behov och mål.

Avslappnande massage

Syftet med avslappnande massage är att främja avkoppling, minska stress och återställa fysisk och mental balans. Här är några av fördelarna med avslappnande massage:

 • Stressreduktion: En av de främsta fördelarna med avslappnande massage är dess förmåga att minska stressnivåer.
 • Minskad muskelspänning: Avslappnande massage kan lindra muskelspänning och stelhet.
 • Förbättrad cirkulation
 • Minskad ångest: Genom att frigöra vissa neurotransmittorer, som serotonin och dopamin, kan massage ge positiva känslor och välbefinnande.
 • Förbättrad sömnkvalitet: Den djupa avkopplingen som uppnås kan bidra till att lindra sömnproblem och förbättra sömnkvaliteten.
 • Förbättrad känsla av välbefinnande

Det är viktigt att notera att avslappnande massage inte bara är fysisk, utan också en holistisk upplevelse som påverkar både kroppen och sinnet. Fördelarna kan variera från person till person, men i allmänhet kan avslappnande massage vara ett effektivt verktyg för att främja välmående och återhämtning.

Idrottsmassage

Idrottsmassage är särskilt anpassad för att möta de specifika behoven hos personer som är aktiva inom idrott och träning. Här är några av fördelarna med idrottsmassage:

 • Förbättrad prestation: Idrottsmassage kan hjälpa idrottare att förbereda sig för träning eller tävling genom att öka blodflödet till musklerna, öka rörligheten och minska muskelspänningar. Det kan förbättra prestationen genom att optimera muskel- och ledhälsa.
 • Ökad rörlighet: Genom att använda olika massagetekniker kan idrottsmassage öka rörligheten i leder och muskler.
 • Minskad muskelspänning: Idrottsmassage kan lindra muskelspänningar och ömhet som kan uppstå som ett resultat av hård träning eller tävling. Det kan hjälpa till att främja muskelavslappning och snabbare återhämtning.
 • Förebyggande vård: Idrottsmassage kan vara en viktig del av skadeförebyggande åtgärder. Genom att identifiera och behandla tidiga tecken på muskelspänning eller obalans kan massage hjälpa till att förhindra skador och överbelastningssyndrom.
 • Snabbare återhämtning: Efter intensiv träning eller tävling kan idrottsmassage hjälpa musklerna att återhämta sig snabbare genom att öka blodcirkulationen, minska inflammation och ta bort slaggprodukter från musklerna.
 • Smärtlindring: Idrottsmassage kan vara effektiv för att lindra smärta och ömhet i samband med skador eller överanvändning. Det kan hjälpa idrottare att återgå till sin träning och tävling snabbare.

Det är viktigt att notera att idrottsmassage utförs av massörer som är specialiserade på att arbeta med idrottare och förstå deras specifika behov. Behandlingarna kan variera beroende på den enskilde idrottarens mål och krav. Idrottsmassage är ett viktigt verktyg för att optimera idrottsprestationer och främja idrottarnas välmående och hälsa.

Gravidmassage

Syftet med gravidmassage är att erbjuda gravida kvinnor avslappning, smärtlindring och ett förbättrat välbefinnande under graviditeten. Här är några av fördelarna med gravidmassage:

 • Smärtlindring: Gravidmassage kan hjälpa till att lindra vanliga obehag under graviditeten, inklusive ryggsmärta, nacksmärta, bäckensmärta och benkramper.
 • Minskad svullnad: Gravida kvinnor kan uppleva svullnad i fötter, vrister och händer. Gravidmassage kan hjälpa till att öka lymfdränaget och minska svullnaden.
 • Stressreduktion: Det främjar avkoppling och hjälper den blivande modern att koppla av både fysiskt och mentalt. Kan också leda till bättre sömn.
 • Förbättrad känsla av välbefinnande, och hjälper den blivande mamman att känna sig mer balanserad och bekväm i sin egen kropp.
 • Bättre blodcirkulation, vilket är fördelaktigt för både modern och fostret. En bättre cirkulation kan öka syre- och näringsflödet till vävnaderna.

Hos oss är det Elin Nordling som är specialisten på mammor. Förutom massage för gravida är det också Elin som håller i trådarna för YourMama – ett träningskoncept riktat till kvinnor som vill stärka kroppen, och bygga upp den inifrån ut efter graviditet. Om man som mamma upplever en lite problematisk graviditet så rekommenderar vi att du som mamma konsulterar med din läkare, för att försäkra dig om att det är lämpligt med gravidmassage.

Klassisk massage

Klassisk massage används för att främja avkoppling, lindra muskelspänningar, förbättra blodcirkulationen och främja övergripande välbefinnande. Klassisk massage är en av de mest kända och använda massageteknikerna och kan anpassas för att behandla olika behov. Här är några av fördelarna med klassisk massage:

 • Smärtlindring, oavsett om det är smärta i rygg, nacke, axlar eller andra delar av kroppen. 
 • Minskad stress och ångest: Massagen kan minska stresshormoner som kortisol och främja frisättningen av kroppens ”lyckohormoner” som serotonin och dopamin. Många människor upplever också bättre sömn efter en klassisk massage.
 • Ökad rörlighet i leder och muskler. Det är särskilt fördelaktigt för personer som upplever minskad rörlighet på grund av muskelspänningar eller stelhet.
 • Förbättrad cirkulation och ökning av flöde av syre och näringsämnen till kroppens vävnader. Det kan även hjälpa till att avlägsna slaggprodukter och avfallsprodukter från kroppen.
 • Minskad huvudvärk: Klassisk massage kan vara effektiv för att lindra spänningshuvudvärk och migrän genom att minska muskelspänningar i huvud, nacke och axlar.

Klassisk massage kan vara fördelaktig för personer i olika åldrar och med olika hälsoproblem, oavsett om de söker smärtlindring, avslappning eller allmän välbefinnande.

Värmebehandling

Värmebehandling är en vanlig metod inom fysioterapi och har flera fördelar och användningsområden för att hjälpa patienter att hantera smärta och förbättra deras fysiska funktion. Här är några av fördelarna med värmebehandling inom fysioterapi:

 • Smärtlindring: Värme kan hjälpa till att lindra smärta genom att öka blodflödet till det drabbade området och minska muskelspänningar. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för patienter med muskelsmärta, ledsmärta eller kronisk smärta.
 • Avslappning av muskler: Värme kan hjälpa till att mjuka upp och slappna av spända muskler, vilket kan förbättra rörligheten och minska stelhet. Det är särskilt användbart för personer med muskelspänningar eller muskelkramper.
 • Ökad flexibilitet
 • Förbättrad cirkulation
 • Stressavlastning: Värmebehandling kan också hjälpa till att främja avslappning och minska stressnivåerna hos patienterna, vilket är viktigt för deras allmänna välbefinnande.

Det är viktigt att notera att värmebehandling inte är lämplig för alla tillstånd eller skador. Det är bäst att konsultera med våra fysioterapeuter Elin eller Jennifer om värmebehandling är lämplig för en specifik situation. Fysioterapeuter är utbildade att använda värmebehandling på ett säkert och effektivt sätt som är anpassat till varje patients individuella behov.

Torrkoppning + massage

Torrkoppning är en terapiteknik som används inom fysioterapi och andra hälsovårdskontexter. Den innebär att man använder en uppsättning koppor (vanligtvis gjorda av plast eller silikon) för att skapa en sugeffekt på huden. Fördelarna med torrkoppning inkluderar:

 • Smärtlindring: Torrkoppning används ofta för att lindra smärta i muskler och leder. Genom att skapa ett undertryck under kopporna kan det hjälpa till att öka blodcirkulationen till det behandlade området och minska spänningar i musklerna, vilket kan minska smärta.
 • Minskad inflammation: Torrkoppning kan hjälpa till att minska inflammation genom att öka lymfflödet och eliminera toxiner och avfallsprodukter från det drabbade området. Detta kan vara fördelaktigt för personer med svullnad och värme i vävnaden.
 • Ökad cirkulation: Kopporna skapar ett vakuum som ökar blodcirkulationen och syre- och näringsflödet till vävnaden. Detta kan bidra till att förbättra läkning och återhämtning.
 • Minska ärr och celluliter: Vissa tror att torrkoppning kan förbättra utseendet på ärrvävnad och celluliter genom att öka blodcirkulationen och stimulera kollagenproduktionen. Denna användning är dock inte vetenskapligt bevisad.

Torrkoppning kan lämna märken eller blåmärken på huden, vilket är en normal bieffekt av behandlingen som vanligtvis försvinner inom några dagar till en vecka.

LPG-behandlingar

LPG-behandlingar används både inom fysioterapin och inom skönhetsbranschen, då den har en rad olika positiva fördelar.  Dessa är bland annat:

 • Ökat lymfflöde: LPG-massage kan hjälpa till att förbättra lymfflödet, vilket är viktigt för att eliminera slaggprodukter och överflödig vätska från kroppen. Det kan hjälpa till att minska svullnad och förbättra avloppet.
 • Förbättring av hudens elasticitet: LPG-behandling kan öka produktionen av kollagen och elastin i huden, vilket kan förbättra hudens elasticitet och fasthet.
 • Lättare lymfdränering: LPG-behandling används ofta för att underlätta lymfdränering hos personer som lider av lymfödem eller andra lymfatiska problem.
 • Smärtlindring: Behandlingen kan också ge smärtlindring och minska spänningar i musklerna genom att massera de behandlade områdena.
 • Förebyggande av skador samt behandling av skador, som tillexempel muskelsträckningar. Med regelbunden behandling förkortas rehabiliteringstiden avsevärt!
 • Minskade celluliter: LPG-behandling är känd för att minska synligheten av celluliter genom att massera och mjuka upp bindväv under huden. Detta kan ge huden en jämnare och fastare yta.
 • Minskat kroppsfett: Behandlingen kan hjälpa till att bryta ned och minska oönskade fettdepåer i kroppen genom att stimulera fettceller och öka ämnesomsättningen i behandlade områden.

LPG kombinerar klassisk massage, lymfmassage, torrkoppning och behandling av fascia – allt i en behandling!

Det är viktigt att notera att LPG-behandling inte är en viktnedgångsbehandling och inte kommer att resultera i betydande viktminskning. Istället fokuserar det på att forma kroppen och förbättra hudens utseende.

Resultaten kan variera beroende på individens mål, och flera sessioner kan vara nödvändiga för att uppnå önskade resultat.

Vår mottagning i Vörå

Vår mottagning finns på Rejpeltvägen 2 i Vörå, och det gäller främst massage och fysioterapi men även våra andra tjänster. Större delen av vår verksamhet sker dock inte här, utan runtom i landet där våra kunder finns.